Strogo resno o dopustu

Zelo fino smo že zakorakali v čas dopustov in počitnic. Tako nekateri že dopustujejo, nekateri se pripravljajo na dopust, nekateri pa nikakor ne morejo oditi, bodisi zato, ker si tega iz finančnega vidika ne morejo privoščiti, drugi, ker imajo škodljiva prepričanja, kaj vse se bo zgodilo, če jih ne bo na delovnem mestu.
Več o prispevku

Stres na delovnem mestu

Duh današnjega časa zahteva visoko kakovost dela in posledično so pričakovanja do managerjev, vodij in nasploh do zaposlenih velika. Ta pričakovanja povzročajo konstantni in dolgoročni stres nižje intenzivnosti, ki se ga po večini niti ne zavedamo.
Več o prispevku

Posestvo v cvetličnem lončku

V začetku decembra sem od mojega prijatelja slišal, da najbolje definira slovensko mentaliteto zgornji stavek - v originalu: »Grunt v tegelcu«. Za to izjavo sem mu neizmerno hvaležen. Pol decembra sem premišljeval o vsebini tega stavka in nisem in nisem se mogel načuditi, koliko resnice skriva v sebi.
Več o prispevku

Kje najdem takšnega managerja kot sem jaz?

To ni zgolj retorično vprašanje. To vprašanje se zastavlja veliki večini podjetnikov, ko njihovo podjetje doseže določeno velikost in pričnejo z razmišljanjem, da bi vodenje podjetja prepustili nekomu drugemu, oziroma, da bi del svojega prenatrpanega delavnika prevalili na nekoga drugega. 
Več o prispevku

Manager, človek, vodja

Večkrat me sprašujejo, kakšen naj bo manager v teh nepredvidljivih časih. Kaj naj naredi, da bo zadržal tako avtoriteto med zaposlenimi v podjetju na eni strani in na drugi strani upravičil zaupanje lastnikov. Moj odgovor je vedno enak: »Manager mora biti pošten najprej do sebe, nato do lastnikov in tudi, najpomembnejše, do vseh zaposlenih v podjetju!« Brez tega ne gre.
Več o prispevku