6. Tradicionalno Brušenje sekire na Ptuju

6. Tradicionalno Brušenje sekire na Ptuju
četrtek, 07/03/2019 ob 12:00 | Grand hotel Primus

Že šestič smo se člani Pegasusa zbrali v Grand Hotelu Primus na Ptuju, kjer smo preživeli vikend v enkratni družbi in se obogatili z nauki, nasveti in zgodbami naših fantastičnih predavateljev. 

V četrtek 7. marca smo naše srečanje otvorili s pozdravnim nagovorom dr. Roberta Lična, ki mu je sledilo predavanje velikana, tako po športnih dosežkih predvsem pa po vrednotah, ki jih ne le zagovarja ampak tudi aktivno živi, Matjaža Keka


Večerno druženje smo nadeljevali ob dobri hrani in pijači in dobrimi dejanji. Na avkciji čudovitega posnetka večkrat doma in v tujini nagrajenega fotografa in našega zvestega člana Bojana Velikonje je naše tradicionalno druženje dobilo še dobrodelno noto. Na lecitaciji smo dražili njegovo fotografijo, ki je našla svoje mesto v podjetju Hlebček d.o.o., ki ga odlično vodi naš Janez Šenveter. Fotografija je del razstave Ljubljanica, katere častni pokrovitelj je bil tudi Podjetniški center Pegasus.
V imenu dobrodelnosti smo nato lecitirali še pručko izpod rok učencev šole s prilagojenim programom, ki jo je v podjetje Duler d.o.o. odnesel Jernej Duler in skupaj s prispevki vseh naših članov, smo tako zbrali kar 3484,00€, za nakup kinestetičnih miz za osnovno šolo s prilagojenim programom Sedemindvajseti Julij Kamnik

Petkovo jutro smo začeli z delavnico Katje Ujčič, s katero smo odkrivali globine naše podzavesti in s tem podzavesti naših podjetij.

Po prijetnem druženju, smo svoj dan nadaljevali z okroglo mizo, kjer sta Vanja Rainer in Jure Rainer z nami delila zgodbo o tem, kako sta iz nuje ustvarila vsak dan bolj prepoznavno znamko kozmetike 4kidsandus. Med drugim sta se dotaknila vprašanja, kako si kot novo podjetje ustvarimo mesto med velikani na tržišču, kako cenimo svoje delo in svoj izdelek, predvsem pa o tem, da skupaj zmoremo.

Sobotno popolno smo nadaljevali s fantastičnim predavanjem dr. Sanele Banović. Sanela je zdravnica, ki širi zavest o tem, da je skrb zase vredna veliko več, kot lov za naslednjo lovoriko. “Vse kar imamo je samo prehodno naše, saj smo samo prehodno na tem svetu,” pravi sama in njeno sporočilo, naj se v življenju bolj posvetimo ljudem, ki jih imamo najraje in manj obnavljanju fasade na hiši, se nas je resnično dotaknilo in na nas pustilo močan pečat. 

Vedno je težko slediti predavanju kot je bilo Sanelino, vendar je se naš naslednji govorec odrezal več kot odlično.
Domen Rozman, idejni vodja akrobatske skupine Dunking Devils je z nami delil skrivnosti ekipnega duha. "Povezovanje ne samo omogoča doseganje boljših rezultatov, temveč se ti s časoma približajo ljudje, ki čutijo isto kot ti in želijo biti del tvoje zgodbe," pravi v svoji zgodbi o pravi predanosti, kjer noben cilj ni nedosegljiv.

Naše Brušenje sekire ne bi bilo zvesto samo sebi, če ne bi sledila večerna zabava na bazenu. 

Naše Brušenje sekire smo zaključili s predavanjem Franca Giderja, ki na Pegasusovih izobraževanjih predava o optimizaciji proizvodnih procesov, tokrat pa je z nami delil nekaj uporabnih tehnik za premagovanje stresa.

S tem in okusnim kosilom, smo naše Brušenje sekire zaključili. Najlepša hvala vsem, ki ste se nam pridružili in tako obogatili naš dogodek, hvala vsem našim partnerjem, ki omogočajo, da lahko delujemo in skupaj dosegamo vedno višje cilje. 

Več foto utrinkov, izpod rok vedno fantastičnega Bojana Velikonje pa lahko najdete tudi na naši Facebook strani TUKAJ.
 

Podrobnosti

Lokacija
Grand hotel Primus
Začetek
četrtek, 07/03/2019 ob 12:00
Konec
sobota, 09/03/2019 ob 13:30
Vrsta dogodka
brušenje sekire

Kako do dogodka