Kaj je Pegasus?

KAJ JE PODJETNIŠKI CENTER PEGASUS?

Podjetniški center Pegasus, Zavod za povezovanje in izobraževanje podjetnikov, je zasebni neprofitni zavod. Povezujemo podjetnike in njihove podpornike v podjetniško skupnost, jih izobražujemo in jim nudimo celostno podporo pri njihovem delu in razvoju.
Ker se zavedamo, da ima vsak podjetnik različne potrebe in izzive, se mu pri nudenju naše podpore prilagodimo z modularnimi storitvami. Prav zaradi tega nudimo tri vrste članstva.

KAJ POMENI KRILATI KONJ?

Pegasus, krilati konj, simbolizira vse tisto, kar nosi in dviguje dušo k bogovom. V stari Grčiji se je Pegasus povezoval z besedo “pege”, kar pomeni z virom, izvirom in izvorom. Kjerkoli je namreč udaril s kopitom, je nastal izvir.
Zevsu je služil kot lovilec in prinašalec strel. Če pa je hotel prinašati strele, je moral biti hitrejši od vetra. Zaradi tega je moral biti močan, moder in čistega srca. V času srednjega veka je bil simbol slave in modrosti, v času renesanse pa vir inspiracij.

KRILATI KONJ “PEGASUS” KOT SIMBOL PODJETNIŠKEGA CENTRA

Podjetniški center simbolizira krilati konj. Simbolizira vse tisto, kar pomaga podjetnikom k uspehu. Je izvir znanj in uspeha. Je vir inspiracij in izvor pripadnosti. Kjerkoli se pojavi Pegasus, kjerkoli udari s kopitom, tam izvira uspeh.
Če je Zevsu služil kot lovilec in prinašalec strel, podjetnikom prinaša ideje, pozitivno energijo in modrost. Če pa hoče biti podjetnik deležen pomoči krilatega konja, mora biti etičen, moralen in pošten, saj mu le to omogoča varen temelj za njegovo srečo in razvoj.